Afsluiting De Weel 2 tot en met 6 juli in Hoorn

Hoorn -Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli wordt het asfalt op De Weel bij de kruising Orionstraat en Astronautenweg vervangen. Dit betekent dat De Weel tussen De Grote Beer en Zuiderkruisstraat moet worden afgesloten. Doorgaand verkeer tussen het oosten en westen is niet mogelijk over de kruising.
 
Een deel van de Grote Waal is tijdens deze werkzaamheden minder goed bereikbaar. Een tekstkar kondigt de omleiding aan. Vanaf 2 juli wordt de omleiding met gele borden aangegeven.
 
Omleiding
Verkeer uit en richting de binnenstad kan via de Provincialeweg en de Berkhouterweg rijden. In de Grote Waal zelf zijn verschillende alternatieven, zoals de Siriusstraat.  Winkelcentrum Grote Beer is gewoon bereikbaar vanaf de Middelweg.
 
De bussluis bij de Poldermolen wordt opengesteld voor het verkeer, maar er wordt geen omleidingsverkeer over heen geleid.
 
Astronautenweg
De Astronautenweg is alleen via de Weel te bereiken via een tijdelijke doorsteek. Verkeer naar en vanuit de Astronautenweg moet via twee rijbanen. De voertuigen kunnen elkaar niet passeren op een rijbaan.
 
Busvervoer
Bus 314 naar Amsterdam rijdt via de Westerdijk. Vervoerder EBS maakt ter hoogte van de loopbrug bij de Poolster een tijdelijke bushalte. Vanaf dit weekend staan op de haltepalen de nieuwe haltes aangekondigd.
 
Bus 128 (Connexxion) naar Noordbeemster rijdt vanaf het station het spoor over naar het Dampten, de Berkhouterweg en bij de rotonde naar Berkhout. Dit gebeurt in beide richtingen.

Geef een reactie