activiteiten museum op stakingsdag ”Ga verkleed als ridder of jonkvrouw”

Hoorn – Op vrijdag 15 maart is er een nationale staking in het onderwijs. Het Museum van de 20e Eeuw heeft daarom die dag speciale extra activiteiten voor kinderen én (groot)ouders. Tussen 13.00 en 15.30 uur kun je zwaarden en schilden beschilderen vanwege de Floris-expositie en treinenverzamelaars vertellen de hele dag over hun 100 jaar oude modeltreinen.

Je bezoek is met de MuseumKaart gratis. En deze dag zijn de houten zwaarden en schilden om te beschilderen ook gratis zolang de voorraad  strekt. Als je liever een kroon maakt of een ridder-kleurplaat inkleurt, kan dat ook.

Treinenverzamelaars vertellen over hun hobby

Twee treinenverzamelaars vertellen op de splinternieuwe expositie “Märklin Speelgoed 1900-1940” over hun hobby en de honderd jaar oude modeltreinen. Je kunt ook zelf een trein laten rijden of met een houten treinbaan spelen.

Ridder spelen bij Floris

De succesvolle tentoonstelling over de 50 jaar oude TV-serie “Floris” is voor jong en oud leuk. Kinderen wanen zich in de middeleeuwen en kunnen zich verkleden als ridder of jonkvrouw en met zwaarden en schilden aan de slag. Je kunt zelfs op een elektrisch paard zitten in het speelkasteel.

Tenslotte kun je met de gratis AudioTour het hele museum verkennen en je verbazen over alle ontwikkelingen in de afgelopen honderd jaar.

Geef een reactie