AANLEG WESTFRISIAWEG N23 LOOPT ZEKER HALF JAAR VERTRAGING OP

ENKHUIZEN – De aanleg van de Westfrisiaweg (N23) tussen Enkhuizen en Alkmaar loopt vertraging op en is pas in de tweede helft van 2018 klaar. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage. Eerder was het nog de bedoeling dat de weg eind 2017 klaar zou zijn.
Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden loopt aannemer Heijmans tegen een aantal zaken aan. Zo heeft de aannemer aangegeven dat het klaarmaken van de grond om er op te bouwen meer tijd vergt dan bij de start van het project in 2014 werd verwacht. Daardoor is een deel van de werkzaamheden pas in de tweede helft van 2018 klaar, en wordt de planning van eind 2017 niet meer gehaald.

Teleurstelling
En die boodschap is een teleurstelling voor veel automobilisten die al vele jaren wachten op deze weg. Ook gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) baalt: “Ik stel vast dat er vooruitgang wordt geboekt en dat het bouwen van rotondes, viaducten en onderdoorgangen nu echt begint. Tegelijkertijd stelt het mij teleur dat de contractuele mijlpaal nu uit het vizier dreigt te geraken. Ik heb Heijmans laten weten dat ik verwacht dat zij er alles aan doet om de gevolgen van deze vertraging te beperken.

Bron: WEEFF.nl

Reacties