300 STRAATNAAMIDEEËN VOOR NIEUWBOUWWIJK DE TUINEN

Gemeente koggenland ontving maar liefst 300 inzendingen op onze oproep aan Ursemmers om hun ideeën voor een straatnaam in te sturen voor de nieuw te bouwen wijk De Tuinen in Ursem. De inzendingen kwamen in de eerste twee weken van februari binnen via Facebook, de website en e-mail.
 
Martin Stroet, projectleider Wonen & Ondernemen van de gemeente en lid van de straatnamencommissie: “Wij vinden het ontzettend leuk dat er zoveel ideeën zijn ingediend. Dat hadden we niet durven hopen. We bedanken iedereen voor hun ideeën en suggesties.”
 
Straatnamen bepaald
Er waren weinig regels voor het insturen, behalve dat de straatnaam moest passen in de naamgeving van de wijk: De Tuinen. De straatnamencommissie heeft alle inzendingen bekeken en uiteindelijk 21 namen gekozen.
 
Martin Stroet: ”Bij de keuze voor een straatnaam kijken we naar verschillende zaken. De naam moet natuurlijk makkelijk te spellen zijn en makkelijk in de mond liggen. Een naam waar de tong over struikelt is niet handig. Ook moet de naam geen negatieve beelden oproepen. Je bedenkt altijd: zou ik zelf in de straat willen wonen met deze naam? Het bepalen van de namen is een leuke extra in ons werk, zeker met zoveel leuke ideeën van inwoners.”
 
De gekozen straatnamen zijn:
 

  1. Tuinderij
  2. Veldersboet
  3. Schorseneer
  4. Weegbree
  5. Wilgenroos
  6. Hooge Werffe
  7. Wiedewei
  8. De Flap
  9. Stokroospad
  10. Driemorgen
  11. Het Akkertje
  12. Veertel
  13. Zuidertuin
  14. Hoefblad
  15. Heermoes
  16. Walstro
  17. Zilverschoon
  18. Bollenland
  19. Kop-end
  20. Tuinpad
  21. Deeltje

 
Eerste straten krijgen al hun naam
Martin Stroet: “In de eerste fase van het nieuwbouwplan krijgen zeven namen al hun plek. Dit gaat om Tuinderij, Hooge Werffe, Tuinpad, Driemorgen, Schorseneer, Wiedewei en Zuidertuin. De andere namen gaan hun plek vinden in de latere fases van het plan.”
 
Meer informatie over nieuwbouwplan De Tuinen vindt u via www.koggenland.nl/detuinen.

Geef een reactie