2e fase preventieve kap bomen Raadhuislaan

De Raadhuislaan tussen het Martinus en de N307 wordt in twee delen vervangen. Het zuidelijke deel is al voltooid. In het 2e kwartaal 2019 starten we met fase 2 voor  het vernieuwen van de weg. Voordat we hiermee beginnen worden in de week van 4 februari de laatste esdoorns gekapt. Deze staan te dicht langs de Raadhuislaan.

Verkeersveiligheid
Uit onderzoek blijkt dat deze bomen niet kunnen blijven staan. Doordat de fundering van de weg ook wordt vervangen, door graaf- en asfalteringswerkzaamheden en het verlagen van de wegconstructie zal een deel van de boomwortels worden beschadigd. De bomen worden hierdoor instabiel of sterven af en kunnen omvallen. Dit heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid.

Waar?
Het gaat om de bomen langs het deel vanaf de inrit Waterweide tot het deel waar bouwbord ‘Waterweide’ staat. De bomen in de oostelijke brede groenstrook richting Martinuscollege-rotonde Stede Broecweg blijven staan.

Vorig jaar werden –om dezelfde redenen- de andere esdoorns aan beide kanten van de weg al gekapt op het deel vanaf de stoplichten tot net voorbij de bouwinrit van de nieuwe wijk Waterweide. Daarna is gestart met de eerste fase voor het vernieuwen van de weg en de bermverbreding, inclusief het graven van een nieuwe sloot aan de oostkant.

Herplanten
In het najaar van 2019 worden er over de gehele lengte van de weg nieuwe bomen teruggeplant, zodat de weg het oude karakter weer terug krijgt.

Geef een reactie