Sluiting bureau Stede Broec voor publiek

Vanaf heden sluit het politiebureau Grootebroek haar deuren voor het publiek. Zonder afspraak binnenlopen is niet meer mogelijk. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de aanwezigheid van politie in de gemeente. Het uitgangspunt daarbij blijft politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. De huidige agenten blijven als vanouds hun werk doen. Ook blijft hetzelfde aantal politiemensen als nu – opvallend en onopvallend – aan het werk om de lokale veiligheid te garanderen. Het gebouw blijft wel in gebruik door de politie, eventueel als gesprekslocatie op afspraak.

Extra service
Het 3D-aangifteloket is zeven dagen per week van 9-22 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd, vergeleken met de openingstijden van het politiebureau. Burgemeester Van Beek is blij met deze voorziening: “Ik vind het belangrijk dat de politie dicht bij onze inwoners is en blijft. Het aangifteloket zie ik als een aanvulling op de bestaande aangiftemogelijkheden, zoals via internet, telefonisch, en in sommige situaties ook aangifte op locatie, bijvoorbeeld thuis of op straat.”

Aangifte op afspraak
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Aangiften worden steeds vaker telefonisch, via internet of bij de burger thuis opgenomen. Het 3D-aangifteloket is een nieuwe mogelijkheid om aangifte te doen. Er wordt eerst een afspraak gemaakt via 0900-8844. Samen met de politiemedewerker bepaalt de aangever welke locatie, datum en tijd het beste uitkomt.

Bron/foto: Politie.nl

Reacties

Eén gedachte over “Sluiting bureau Stede Broec voor publiek

  • 2017-03-24 om 20:51
    Permalink

    Politiebureau? In Grootebroek? Bijna april zeker? (Naja, ze deden toch al niks als je ze nodig had….)

Reacties zijn gesloten.