1 persoon om het leven gekomen bij een ongeluk in Noordbeemster 

Noordbeemeter- ​Vannacht gingen om 2:02 uur de piepers voor een middel-waterongeval in buurregio Zaanstreek-Waterland. Op de Oostdijk in Noordbeemster was een auto tegen een boom gereden en direct in brand gevlogen. De bestuurder is zelf uit de auto gekomen. Zijn 18-jarige bijrijder kon niet uit het voertuig komen en is overleden. 


De bestuurder gaf in de ambulance een warrig verhaal over het aantal passagiers. Hij vertelde dat er nog 2 mensen in de auto zaten. Omdat zij niet in de auto zaten bestond het vermoeden dat zij mogelijk in het naastgelegen kanaal terecht waren gekomen. Hierop is gelijk opgeschaald en zijn 3 duikteams gealarmeerd. 

Duikteam Heerhugowaard heeft een kleine sloot vlakbij de auto doorgezocht. Het duikteam van Purmerend heeft het kanaal aan de zijde van de auto afgezocht. Duikteam Zwaag heeft op de andere zijde gedoken op zoek naar de 2 personen. 

Na 30 minuten was het gebied voor ons afgezocht en was er nog geen spoor van de 2 personen. Ook de andere duikteams vonden niks. Hierop is de zoekactie gestaakt. Later kwam het bericht dat de eigenaar van het verongelukte voertuig zijn auto had uitgeleend aan 2 personen. Er bleek verder geen aanleiding meer om uit te gaan van nóg 2 personen.
Bron  brandweer hoorn – post Zwaag

Reacties