​Vakantietijd is Inbrekerstijd!!

Tijdens de vakantieperiode slaan veel inbrekers toe. Een beetje inbreker heeft snel door dat er niemand thuis is. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen die niets kosten, kunt u er voor zorgen dat hij uw huis overslaat.

– Zet niet op je voicemail dat je op vakantie bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.
– Zorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.
– Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.
– Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. 
– Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.
– Heb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
– Vertel de buren dat je op vakantie bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.
– Berg kostbare spullen op zodat ze uit het zicht zijn. Laat dus je iPad niet op tafel liggen.
– Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.
– Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
Volg de onderstaande link voor video’s en andere wetenswaardigheden over woninginbraken.
https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html
fijne vakantie

Reacties