Vijf wietplanten niet toegestaan van Woningcorporatie Intermaris in Hoorn

HOORN – Woningcorporatie Intermaris uit Hoorn heeft haar huurders gewaarschuwd: het zelf kweken van vijf hennepplanten kan al grote gevolgen hebben. Zelfs een klein vergrijp zal hard worden bestraft.

Het telen van vijf hennepplantjes of minder is sowieso al verboden, maar hiervoor wordt men niet strafrechterlijk vervolgd.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat Intermaris heeft gemerkt dat er huurders zijn ’die denken dat het zelf kweken van de plantjes tot een maximum van vijf dus is toegestaan’. Maar volgens de woningcorporatie is dat dus niet zo. ’Niet in huis, niet in tuinen en niet op balkons’.

Kwekerijen

Volgens Intermaris heeft dit meerdere redenen, zoals de overlast in de vorm van stank of ongewenst bezoek, die mensen in de directe omgeving ervaren en de grotere kans op brand door kortsluiting in woningen met hennepkwekerijen.

En als zo’n kwekerij door de politie wordt ontdekt, ontruimt de politie deze. De kwekers worden dan wél vervolgd en kunnen maximaal een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd krijgen. Bovendien wordt dan de woning voor één tot drie maanden gesloten door de burgemeester en de desbetreffende huurder komt dan vijf jaar lang niet in aanmerking voor een huurwoning

Bron: Telegraaf.nl

Reacties