29-jarige inwoner Hoorn aangehouden bij enorme vechtpartij Zaandam

ZAANDAM – In de nacht van maandag op dinsdag kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen van vechtpartijen in een horecagelegenheid aan het Mahoniehout.

Tijdens het feest, waar ongeveer 350 personen aanwezig waren, gingen verschillende personen met elkaar op de vuist en er werd onderling veel geweld gebruikt. Nadat de organisator had besloten om het feest te beëindigen, werden de bezoekers gesommeerd de gelegenheid te verlaten. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven, waarna de organisator de hulp van de politie inriep. Ook de politie sommeerden de mensen naar buiten te gaan, maar wederom gaf de groep geen gehoor, waarna het pand ontruimd werd.

Tijdens de ontruiming werden politiemensen en beveiligers bekogeld met flessen en stoelen door de aanwezige agressieve groep mensen. De politie heeft de mensen uiteindelijk met geweld het pand uitgezet. Buiten de gelegenheid keerde de menigte zich wederom tegen de politiemensen en bekogelden hen met onder meer stenen. Met de uiteindelijke inzet van circa 80 politiemensen werden verschillende charges uitgevoerd om de ordeverstoring te doen stoppen. Na enige tijd keerde de rust weer terug.

Aanhoudingen

Drie mannen van 22 (Duitsland), 28 (Heiloo) en 29 jaar (Hoorn) zijn door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Reacties