Jongen (16) zonder rijbewijs brutaal tegen agenten

Hoorn – Een 16-jarige jongen uit Zwaag is woensdagavond aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Rond 21.45 uur zagen agenten de jongeman met hoge snelheid door op een scooter door de binnenstad rijden. Op de Drieboomlaan gaf de politie de bestuurder een stopteken en confronteerde de jongens met zijn rijgedrag. Ook vroegen zij naar het rijbewijs van de jongen, echter kon hij deze niet overhandigen. Bij navraag bleek dat de jongen helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs en werd hij hiermee geconfronteerd door de agenten. De jongeman werd daarna brutaal. Er ontstond zelfs een worsteling toen één van de agenten aangaf dat hij moest kalmeren. De jongen kon snel onder controle worden gebracht en werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Reacties