Burgemeester Jan Baas stopt na 14 jaar als Burgermeester Enkhuizen

ENKHUIZEN – Na 14 jaar burgemeester van Enkhuizen te zijn geweest vindt Jan Baas(65) het genoeg geweest. Baas maakte tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond bekend dat hij per 1 januari 2018 stopt en zijn termijn die in 2015 nog was verlengd voor nog eens zes jaar niet gaat uitzitten.

Baas zijn ontslagbrief ligt al bij de Koning en ook de commissaris van de koning in Noord-Holland is vier weken geleden al op de hoogte gesteld van zijn besluit.

Baas heeft expres voor 1 januari 2018 gekozen om met de gemeenteraadsverkiezingen in het zicht de politiek in Enkhuizen een frisse nieuwe start te kunnen geven.  Baas vertelde dat hij met heel veel plezier de functie van burgervader van Enkhuizen heeft vervuld en terug kan kijken op een prachtige perioden waarin het woordje vervelen nooit aan de orde is geweest.

‘Je bent een eigenwijze man,’ met deze woorden richtte Wim Stolk van de SP zich tot de burgemeester, maar in de 14 jaar dat je burgemeester van Enkhuizen bent geweest ben je wel uitgegroeid tot ‘onze’ burgemeester met een hart voor de stad en zijn inwoners..

Jan Baas kreeg een staande ovatie van de gehele gemeenteeraad als dank voor 14 jaar – burgermeesterschap.

Bron: WEEFF.nl

Reacties