Koninklijke Erepenning en Eenhoornzegel voor Oud Hoorn

Burgemeester Jan Nieuwenburg overhandigt Vereniging Oud Hoorn op zondag 19 november namens Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke Erepenning. De vereniging ontvangt de erepenning vanwege hun 100-jarig bestaan. Namens de gemeente Hoorn overhandigt de burgemeester de vereniging een Eenhoornzegel ter waarde van 1.000 euro.

 

Vereniging Oud Hoorn

Oud Hoorn is met zo’n 2.000 leden en 100 vrijwilligers één van de oudste en grootste historische verenigingen in Nederland. De vereniging heeft enorm veel kennis over de geschiedenis van Hoorn. En op allerlei manieren slaagt Oud Hoorn er al een eeuw in deze kennis vol enthousiasme over te brengen op oude én jonge stadsgenoten en andere geïnteresseerden. In de eerste decennia van de 20ste eeuw heeft Oud Hoorn veel voor de stad betekend door het gemeentebestuur voortdurend te wijzen op het belang van de historische binnenstad. En vooral op het behoud daarvan. Dit ging over beeldbepalende panden, maar ook over bomen, stadsgrachten en het stadsilhouet. Bij Oud Hoorn erkennen ze dat Hoorn een stad in beweging is en ze denken dan ook graag mee met nieuwe ontwikkelingen door rekening te houden met alle belangen.

 

Erepenning

De Koninklijke erepenning wordt – onder strenge voorwaarden – uitgereikt ter gelegenheid van de viering van een 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. Met de toekenning van de Koninklijke erepenning mag de vereniging de afbeelding van de penning (afbeelding van de Koning) officieel gebruiken voor onder meer briefpapier. Ook mag de vereniging de volgende tekst gebruiken: ‘Vereniging Oud Hoorn, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning’.

 

Eenhoornzegel

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

 

 

 

 

Reacties