Opgepast: Nep belasting ambtenaar actief!

Hoorn – De politie waarschuwt voor een oplichter die zich bij kleinere bedrijven uitgeeft als ambtenaar van de Belastingdienst.

Inmiddels hebben twee gedupeerde bedrijven zich gemeld met het verhaal dat zij telefonisch werden benaderd door een medewerker van de Belastingen. Deze vertelde dat er nog een achterstallige belastingschuld open stond. Als er niet direct betaald zou worden, dan werd het bedrag verhoogd met een aanzienlijke boete. De bedrijven kregen een rekeningnummer en een bedrag door. Later bleek er geen sprake te zijn van een belastingschuld.

De politie stelt een onderzoek in naar de oplichter en het gebruikte rekeningnummer.

Mocht u gebeld zijn door deze oplichter, of er zelf het slachtoffer van zijn geworden, neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Reacties