Drie verdachten aangehouden na poging woningoverval

Bovenkarspel – Na een woningoverval aan de Broekerhavenweg konden maandagavond 3 verdachten worden aangehouden.

Maandagavond rond 21:15 uur werd bij de politie gemeld dat 3 gemaskerde mannen een overval hadden gepleegd op een woning aan de Broekerhavenweg.  De bewoners verweerden zich kranig en wisten de daders de deur uit te werken. Een van de verdachten kon daarna door omstanders worden overmeesterd. Deze verdachte, een 18-jarige man uit Enkhuizen, kon hierdoor direct worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie is op zoek gegaan naar de overige twee verdachten, onder andere met een politiehond. Volgens een getuige zou het tweetal zijn gevlucht in de richting van Grootebroek. De politie wist het tweetal op te sporen met behulp van de politieheli: de bemanning van de politieheli  zag dat twee mannen zich schuil hielden achter een auto in de Ymerstraat. Beide mannen, een 17-jarige en een 18-jarige, beiden afkomstig uit Enkhuizen, werden aangehouden en ingesloten.

Reacties