Blauwalg geconstateerd in zwemwater Koopmanspolder in Andijk

Na een controle van het zwemwater Koopmanspolder Andijk in de gemeente Medemblik heeft het Recreatieschap blauwalg geconstateerd en komt er op korte termijn een waarschuwing voor het zwemwater. Op verzoek van het Recreatieschap Westfriesland laat de RUD binnenkort een herbemonstering uitvoeren. Tot de uitslag daarvan bekend is, geldt een waarschuwing.
Dat wil zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Er mag wel gezwommen worden; de recreant moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.
Meer informatie

De melding wordt ook gemeld op de Zwemwatertelefoon (0800) 1021300, is te vinden op Teletekst pagina 725 en wordt weergegeven op de landelijke zwemwaterwebsite www.zwemwater.nl. Op deze site wordt de actuele zwemwaterkwaliteit van alle zwemlocaties in Nederland weergegeven. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.recreatieschapwestfriesland.nl/home/zwemwaterkwaliteit of www.zwemwater.nl.

Reacties