ENKHUIZER GRAFKISTENBOUWER TOCH FAILLIET

ENKHUIZEN – De doodskistenleverancier Bogra uit Enkhuizen is vrijdagavond toch failliet verklaard. Eerder deze week kreeg het bedrijf nog uitstel van betaling.
Naast Bogra, de Nederlandse marktleider in doodskisten, ging ook Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden failliet. Beide bedrijven zijn gelieerd aan Rouwservice Nederland. 
Ook dat bedrijf is bankroet maar er is besloten om de activiteiten van deze grote speler op het gebied van begrafenisdiensten voorlopig wel voort te zetten. Er wordt onderzocht of er een doorstart mogelijk is.

Bogra bestaat sinds 1936 en maakte eerst vooral losse onderdelen voor het bedrijf zelf grafkisten begon te bouwen. De afgelopen jaren leverde het zo’n 1200 verschillende soorten kisten.
Toch liepen de inkomsten terug en moesten er in 2010 en 2012 tientallen werknemers ontslagen worden. In mei van dit jaar moesten er noodgedwongen weer zeven man vertrekken. Bron: NH.

Reacties

Eén gedachte over “ENKHUIZER GRAFKISTENBOUWER TOCH FAILLIET

  • 1 juli 2017 om 23:57
    Permalink

    dat was niet de slimste zet van hun om met zoveel soorten kisten aan te komen, en in zee te gaan met begravisondernemers, ze hadden zich gewoon bezig moeten houden met het maken van kisten, of alternatieven zoals karton, zoals je dat bij bol. com kan bestellen voro bedragen vanaf € 350

Reacties zijn gesloten.