Vereenigingsgebouw Bovenkarspel (Tuf) gedupeerd door nep muntjes

Bovenkarspel- Het vereengingsgebouw Bovenkarspel (Tuf) is gedupeerd met valse muntjes. Dat maken zij op hun Facebook account bekend.

Zo melden ze: “Het Vereenigingsgebouw” (Tuf) gedupeerd geraakt door vervalsing van onze consumptiemunten. Tijdens onze laatste evenementen, zijn er door nog onbekende personen valse munten aangeboden aan onze bezoekers voor € 1,00 euro per stuk.

Bij controle blijkt dat er al meer dan 1000 valse munten bij ons zijn ingeleverd en waarschijnlijk zijn er nog meer in omloop. Het verschil tussen een echte en een valse munt is minimaal, maar is onder andere te zien aan het lettertype.

Het vereengingsgebouw (Tuf) heeft hierdoor een flinke schade opgelopen. Daarom hebben zij aangifte gedaan bij de Politie, die een onderzoek zijn gestart.

De kans is groot dat er nu nog vele valse munten in omloop zijn. Daarom is er besloten om de groene Tuf Tuf munt niet meer wordt uitgegeven. 

“Valse munten” worden niet meer ingenomen.
“Echte munten” kunnen tijdens onze evenementen op aangegeven plaatsen worden omgeruild.

Heeft u iets gezien van deze illegale verkoop, of bent u zelf slachtoffer geworden? dan kunt u zich melden bij hun Facebook pagina

Reacties