Zeer grote brand in Bloemenkwekerij aan de Koggeweg in Venhuizen

Venhuizen – Dinsdagavond is in een bloemenkwekerij aan de Koggeweg een grote brand uitgebroken. Vanwege de grote rookontwikkeling zijn er in de omgeving 12 woningen ontruimd. De brandweer heeft de bollenschuur gecontroleerd af laten branden. De brandweer had te weinig water om goed te kunnen blussen, daarom werden er speciale voertuigen van de brandweer opgeroepen zodat ze water uit een grote sloot konden pompen.

De brandweer adviseerde de mensen om ramen en deuren te sluiten, ventilatiesystemen dicht te houden en vooral uit de rook te blijven. De brandweer probeerde te om voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. De brandweer hield rekening met eventueel explosiegevaar. De ramen en deuren van de kassen waren door de hitte gesprongen.

Rond 23:30 is het sein brand meester gegeven. Er kwam een kraan om de brand verder te blussen. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. De omwonenden die tijdelijk hun huis uit moesten mochten weer naar huis. Er is geen asbest aangetroffen. Hoe de brand is ontstaan in onbekend.

Reacties