Mannen bestelen oudere vrouw na babbeltruc

Hoorn – Op dinsdagmiddag hield de politie twee mannen aan die juist middels een babbeltruc spullen hadden weten te stelen bij een 87-jarige vrouw. De mannen zijn 29 en 38 jaar oud en beiden afkomstig uit Hoorn.
Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een woning van een zorghuis aan de Geldelozeweg. Terwijl een van de mannen aanbelde, verdween de tweede tijdelijk uit het beeld. Kort daarop zag de getuigen de mannen weer. Zij droegen spullen, die zij in de bosjes verborgen.
De politie trof de mannen, toen zij er op de fiets vandoor probeerden te gaan. De politie kon beide mannen aanhouden.
Bij onderzoek bleek dat de bewoonster op het terras achter haar woning zat toen iemand zich meldde bij de intercom. De vrouw, die slecht ter been is, liep naar de voordeur om degene die de bel had ingedrukt te woord te staan. Het ging om een man die aangaf een aantal vragen over de zorg te willen stellen. Terwijl hij de vrouw bezig hield, is de tweede verdachte vermoedelijk via de achterzijde het pand binnen geslopen. Uit de slaapkamer werden sieraden gestolen, die later terug werden gevonden in de bosjes.

Reacties