Grote brand legt stolpboerderij Sijbekarspel volledig in de as

SIJBEKARSPEL In een stolpboerderij aan de Westerstraat in Sijbekarspel heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed. De woning is helemaal verwoest door de vlammen.
Volgens de Veiligheidsregio stonden de boerderij en een schuur volledig in brand. Vanaf de A.C. de Graafweg (N241) waren de vlammen goed zichtbaar. Een rookpluim trok richting de A7 en Abbekerk.
Niemand raakte tijdens de brand gewond. Ook zijn er geen schadelijke stoffen in de rook gemeten. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de schuur en vervolgens overgeslagen naar de woning, maar waardoor is nog onduidelijk. Volgens de eigenaar was de tuinman in de tuin bezig met het wegbranden van onkruid, maar of dat de brand heeft veroorzaakt, kon hij niet zeggen.
De brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. Wie last heeft van de rook, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en automatische ventilatie uit te zetten, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat de rookoverlast snel zal afnemen nu het vuur onder controle is.


Bron: NH.nl Foto: RegioWF.nl

Reacties