KLEYENBURG NOG ALTIJD IN DE GREEP VAN ANGST

MEDEMBLIK – Nog altijd heerst er grote onrust onder de bewoners van Kleyenburg. Ook afgelopen week was er een ongenode gast die zich verdacht ophield op het binnenterrein van het 55-plus appartementencomplex.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een donker getinte man in een gele regenjas met capuchon rondloopt en verschillende woningen bekijkt. De video is inmiddels in handen van de politie. Kleyenburg is gekoppeld aan verzorgingshuis Sint Martinus. Maar nu het Sint Martinus pand leeg staat in afwachting van de sloop, komen er regelmatig mensen het terrein op die daar niks te zoeken hebben.

Momenteel is er noch op het binnenterrein, noch aan de buitenkant van Kleyenburg verlichting. Bewoners houden dag en nacht de deuren angstvallig op slot en durven niet meer de voordeur te openen via de huistelefoon, omdat niet te zien is wie er voor de deur staat.

Verschillende bewoners denken er nu zelfs over om te verhuizen uit angst voor overvallen en inbrekers. De belofte van de politie om meer toezicht te houden op het lege Martinus pand heeft volgens bewoners nog weinig verschil gemaakt.
Uit pure noodzaak wordt er nu door inwoners van Medemblik gewerkt aan het vormen van een burgerwacht. Bron: Medemblik Actueel Foto: Google maps

Reacties