Spectaculaire helikopter demo’s tijdens Reddingbootdag !

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Enkhuizen, Andijk of Medemblik met onder andere een spectaculaire helikopter demo !

 

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Al 193 jaar lang.

 

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

 

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 30 april alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot. 6 mei is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

“Donateur? Meevaren!

Meevaren? Donateur worden!”

 

Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de KNRM boothuizen in Enkhuizen, Andijk en Medemblik geopend voor donateurs en belangstellenden en kunt u als u donateur bent mee varen met de reddingboten. Ook dit jaar zijn de overige hulpdiensten waar wij intensief mee samenwerken zoals brandweer en ambulancedienst aanwezig.

 

Dankzij de goede contacten die de stations onderhouden met de koninklijke luchtmacht en marine is het gelukt om middags een spectaculaire demonstratie te laten zien van een NH90 helikopter. Deze zal als eerste haar kunsten vertonen tussen 13:00 en 14:00 uur in Enkhuizen, Hierna volgt een zelfde demo tussen 14:00 en 14:45 uur in Andijk waarna de helikopter doorvliegt naar Medemblik voor een korte fly-by.

 

Verdere Programma Reddingbootdag 2017:

– Openstelling van het bemanningsverblijf met informatie over de KNRM.

–  Meevaren met de reddingboot alleen voor donateurs of zij donateur worden.

–  Verkoop van KNRM artikelen en de KNRM jaarwimpel.

–  Bezichtiging  Ambulance en Brandweer materiaal, verse koffie, thee en limonade.

– Het meevaren, de demonstraties en de aanwezigheid van de hulpdiensten is onder   voorbehoud: we kunnen altijd een oproep krijgen!

 

Regels voor het meevaren met de reddingboot:

– Alleen redders aan de wal (of mensen die ter plaatse donateur worden) kunnen op
vertoon van hun pasje meevaren.

– reddingvest verplicht voor alle opvarenden (zijn beschikbaar op het reddingstation)

– kinderen tot 16 jaar onder begeleiding.

– luister naar de aanwijzingen van onze bemanningsleden.

 

Voor actuele informatie over de opendag van de verschillende stations en de adressen kijk op de website: KNRM Reddingbootdag 2017

 

Reacties