Opslag en kantoortje volledig uitgebrand door vandalen

Bovenkarspel – Bij het zonlicht was goed te zien wat vandalen hebben aangericht rond 2:00 uur vannacht. Daarbij is een deel van de opslag en een deel van een kantoor in vlammen op gegaan. Er is inmiddels al bekend dat er voor de brand ingebroken was, omdat er meerdere brandhaarden waren gevonden, waarvan de spullen die in brand stonden uit het kantoortje kwamen. Het personeel die een opslag hadden in het bijgebouw, zijn er ziek van. En hebben daarom een beloning uitgeloofd van €500 euro voor de goude tip. Rond 2:00 vannacht rukte er drie brandweer korpsen uit (Enkhuizen, StedeBroec en Nieuwe-Nierdorp) voor een brand op het terrein van het streekbos. In het gebouw zat een kantoortje, opslag en wc’s voor de strandbezoekers. Toen de brandweer aan kwam, stond het gebouw al in lichte laaien. Waardoor ook de inzet van de hoogwerker van Enkhuizen nodig was. Maar de brandweer kon niet voorkomen dat de schade beperk bleef. 


10.000 foldertjes verbrand

Aangezien het klimpark net open was voor het drukke seizoen, had de eigenaar de dag ervoor nog dozen met folders in de opslag gezet. De dozen zijn door vandalen naar buiten gebracht en op verschillende plekken in het bos in brand gestoken. Ook zijn er prullenbakken in brand gestoken, en waren er vuilniszakken eruit gehaald. 


Veel vernielingen in het streekbos

Er worden steeds vaker dingen vernield of verbrand in het Streekbos. Daarbij worden ramen ingegooid met speeltoestellen, toestellen in brand gestoken voor kampvuur, of andere materialen vernield. 


Getuigen

Mensen die iets verdachts gezien hebben kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-700

Reacties

Eén gedachte over “Opslag en kantoortje volledig uitgebrand door vandalen

  • 9 april 2017 om 23:17
    Permalink

    ik loop dagelijks een paar keer door het streekbos, en er komen met name in de nachtelijk uren vreemde lieden , waar je beter niks tegen kan zeggen, als voorbeelden, er stond eens een Mercedes bus, wel zo’n maand lang, bel je politie, zegt die gewoon doodleuk is verzekerd , apk is in orde, etc, dus er wordt totaal geen actie verricht, en met de dag zie je dat de heel auto wel zo’n beetje bij beetje is ontmanteld, deuren eens op slot kunnen gewoon open, vanmiddag omstreeks 18 uur was een man een vuurtje aan het stoken, midden tussen de struiken, tegenover “ijgenwijs”en politie bellen ? nou doe ik niet meer, want als je dat soort activiteiten waarneem komen ze met hun dienstauto eraan, maar lopen? huh? wat is dat nu weer, ze gaan echt niet lopende door het streekbos, ze komen soms tegenover “ijgenwijs”langs het parkeerterrein om daar jongelui die in auto hangen aan te spreken, tja hoor, en als ze weg zijn hoor ik ze ruzie maken , zo van het is jou schuld, etc, en er wordt ook gewoon gedeald, maar daar kan de politie ook niks aan doen, want diegene die iets besteld, spreekt zeg maar af op het parkeerterrein, en er komt en dikke auto aan, en als de kust veilig is, hupsakee de handel afleveren en weer weg wezen, en de jongelui die in hun auto rondhangen, ach ja, ze hebben wel eens gehoord van een prullenbak, maar het is toch veel makkelijk om het uit het raam te kieperen als ze wegrijden, en komen ze bij een prullenbak, dat is leuker om in de fik te steken, en inzake politie, nou vergeet het maar, die doen verder nisk, want ze komen met hun zeer opvallende auto aan, en hetgeen die jongelui eventueel in de auto hebben om te roken en te gebruiken, er is altijd wel een van die gasten die uit de auto stapt, en dat ergens anders neerlegt, en denk je dat de politie agenten dan even in die geul gaan rondkijken,, never nooit dus. volledig zinloos om de politie te bellen, want er is als zij met hun opzichte auto aankomen, doen die gasten totaal niks, en tja als je geparkeerd staat is het is ook niet verboden , om daar te zitten in hun auto’s.. Zo er ook in de nachtelijke uren erg veel rotzooi wordt gedropt, van diepvriezers, autobanden , nu lag er een heel groot platte tv scherm , bankstellen ,en tja afval van weed, en de grond waar het in is gekweekt, kan de buitendienst die o.a het streekbos maar alle recreatie plekken opruimen. Politie dient eens gewoon met een fiets zonder uniform daar rond te rijden, dan is er echt nog veel te zien wat niet kan

Reacties zijn gesloten.