Informatieavond SamenLoop voor Hoop in Hoorn

Op woensdagavond 12 april om 19.30 uur vindt in Hoorn, locatie Frits van der Werff, de laatste informatieavond voor SamenLoop voor Hoop West-Friesland 2017 plaats. Burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg is hierbij aanwezig om toe te lichten waarom de SamenLoop zo belangrijk, bijzonder en hard nodig is. Iedereen die meer wil weten, (mogelijk) mee wil wandelen of ondersteunen is van harte welkom tijdens deze bijeenkomst.

Er wordt uitgelegd wat een SamenLoop is en hoe je hieraan mee kunt doen. Na een zeer succesvolle 1e eeditie in 2015 wil de organisatie er op 17 en 18 juni wederom een prachtig evenement van maken. Naast Jan Nieuwenburg en diverse commissieleden van de organisatie vertelt een van de eregasten van de SamenLoop (mensen die ooit de diagnose kanker te horen hebben gekregen) tijdens deze avond haar indrukwekkende verhaal en wat een Inloophuis in die moeilijke tijd voor je kan betekenen. 10% van de opbrengst van de SamenLoop komt ten goede aan Inloophuis Pisa en Medemblik.

 

24 uur wandelen

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarbij in teams een etmaal lang over een parcours in het Streekbos (Bovenkarspel) wordt gelopen. De grootte van een team bepaal je zelf, maar er loopt altijd minstens één teamlid als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Het is geen wedstrijd, maar een evenement waarbij we stil staan bij kanker, eregasten (mensen die kanker hebben of hebben gehad) in het zonnetje zetten en overledenen herdenken. Een inspirerend evenement wat ondanks het serieuze thema ook heel gezellig is om bij aanwezig te zijn. Zo is er een gezellige braderie, allerlei leuke optredens (o.a. Shalisa; winnares Junior songfestival 2015) en ‘s avonds een indrukwekkende kaarsenceremonie, waarbij duizenden kaarsenzakken met een persoonlijke boodschap het parcours verlichten.

 

Onvergetelijk

Je wilt de SamenLoop niet missen! 40 teams, 800 wandelaars, 45 eregasten en vele vrijwilligers en sponsoren maakten er in 2015 een evenement van om nooit meer te vergeten. Er werd maarliefst €106.000 opgehaald voor de strijd tegen kanker. Bij de komende editie wil de organisatie nog meer mensen betrekken bij deze prachtige 24-uurs wandelestafette, waarbij zowel op de dag zelf als in de aanloop ernaartoe de teams allerlei acties organiseren. Doel; zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding, Inloophuis Medemblik en Inloophuis Pisa. Hopelijk lopen de mensen in Hoorn en omgeving hier ook warm voor. Kom 12 april langs voor meer informatie.

 

Details informatieavond

Datum: Woensdagavond 12 april 2017

Tijdstip: 19.30 – 20.30 uur

Locatie: Frits van der Werff, Draafsingel 61, 1623 LC Hoorn
Kosten: gratis

 

Details SamenLoop voor Hoop

Voor meer details verwijzen wij u naar de website www.samenloopvoorhoop.nl/westfriesland. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste details.

Reacties