CAMPING BROEKERHAVEN KAN VERDER MET EUROPARCS

STEDE BROEC – Europarcs b.v. en de gemeente Stede Broec kunnen verder met het privatiseringstraject van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. Dit is de uitslag van het kort geding tegen de gemeente over de overdracht van de gemeentelijke camping aan Europarcs.

Na aanbesteding in december vorig jaar bleek Europarcs de beste kandidaat om camping Broekerhaven van de gemeente over te nemen. Twee partijen die deelnamen aan de aanbesteding waren het niet eens met deze uitslag en stapten naar de rechter.
De rechtbank heeft op 28 maart uitspraak gedaan in deze zaak en oordeelde dat de gemeente juist heeft gehandeld bij de beoordeling van de kandidaten.
Wethouder Slagter: “Ik ben opgelucht met het oordeel van de rechter. Niet alleen voor de gemeente maar ook voor de beheerder en de eigenaren van de stacaravans. Dit brengt helderheid en duidelijkheid over het vervolgtraject voor de privatisering.”

De komende tijd zullen de gemeente Stede Broec en Europarcs verdere afspraken maken die nodig zijn voor de privatisering van de camping.

Het is nog niet duidelijk wanneer de camping weer open gaat voor campinggasten en bezoekers van het recreatieterrein.

Bron: WEEFF      Foto:Google

Reacties