Twee personen aangehouden vanwege bezit inbrekerswerktuigen

Bovenkarspel – Op vrijdagmorgen hield de politie twee personen aan wegens het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. Het ging om een man en een vrouw van 44 en 39 uit Arnhem.

Omstreeks 04.00 uur zag de politie een bestelbus rijden over de La Reinestraat in Bovenkarspel. De politie parkeerde even verderop en de politiemensen liepen terug naar de bestelbus, die inmiddels ook geparkeerd stond. In de bus zaten de twee verdachten. Bij controle bleken zij allebei meerdere malen voor te komen in de politiesystemen wegens vermogensdelicten.

Bij controle van de bus bleek er gereedschap in te liggen dat ook gebruikt wordt bij inbraken. De politie nam het gereedschap in beslag. Beide verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reacties