HERSTELAFDELING VOOR WESTFRIESGASTHUIS

HOORN – Het Westfriesgasthuis (WFG) heeft vanaf 1 maart een herstelafdeling in het ziekenhuis, volledig gericht op een spoedig herstel van de patiënt en een snelle terugkeer naar huis.

Een initiatief van Omring en het WFG. Omring trekt een jaar lang in het ziekenhuis met mogelijke verlenging.

“Steeds meer mensen moeten nog even herstellen voor ze naar huis kunnen,” zegt Jolanda Buwalda (Omring). “Om hen goede zorg te bieden is met het WFG deze afdeling opgezet.” Het personeel op de herstelafdeling is in dienst van Omring en staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week in directe verbinding met een Omring-arts.

Groot voordeel van de herstelafdeling is dat elke patiënt hetzelfde doel heeft: goed herstellen en snel weer naar huis. Daar kunnen ze elkaar in stimuleren. De expertise van Omring is hier ook volledig op ingericht.

Wijkverpleging is een belangrijke schakel. Deze bezoekt zo nodig patiënten op de herstelafdeling. Zo wordt een soepele overgang naar huis gerealiseerd en worden patiënten, indien nodig, ook thuis nog verder geholpen.

Na de samenwerking van Omring met De Zorgcirkel qua geriatrische revalidatiezorg, is dit een volgende stap waarbij goede zorg en de wens van mensen om zo lang mogelijk thuis te wonen centraal staat.

Bron:WEEFF

Reacties