Wander (19) mishandeld na aanspreken vandalen op wangedrag

HOORN – De 19-jarige Wander uit Hoorn had afgelopen week genoeg van de tieners die de kliko’s voor zijn huis steeds omver gooiden. Hij besloot er iets van te zeggen, waarna hij niet veel later werd hij door meerdere jongens tot bloedens toe geschopt en geslagen werd.

“Het is iets dat vaker gebeurt”, zegt Wander tegen NH over het omgooien van de kliko’s in zijn wijk Kersenboogerd. “Ik was er een beetje gefrustreerd over.” Dat kwam ook omdat er de afgelopen tijd herhaaldelijk vuurwerk bij hem in de tuin werd gegooid.

Een van de jongens bedreigde hem terwijl hij naar de poort van de tuin liep. “Hij was jonger dan ik”, zegt Wander, “en niet zo intimiderend.” Maar toen hij bij de poort aankwam, stonden daar opeens nog twee jongens van een jaar of twintig. Een van de jongens blokkeerde de poort. Op Wanders verzoek om aan de kant te gaan, werd hij direct in zijn gezicht geslagen.

Geschopt
“Ik lag opeens op grond”, vertelt Wander, die daarna omringd bleek door vier jongens. Hij werd meerdere keren geschopt en een van de jongens probeerde met het voorwiel van de fiets op zijn hoofd in te slaan. De jongens vluchtten weg toen Wanders moeder doorhad wat er zich buiten afspeelde en naar de jongens schreeuwde te stoppen.

De jongen was flink toegetakeld: Wander bloedde na de mishandeling uit een wond aan zijn neus en spuugde bloed. Of zijn neus gebroken is, moet nog onderzocht worden. Het gebied rondom zijn ogen is inmiddels paarsblauw.

Wander heeft aangifte gedaan bij de politie: zij doen momenteel onderzoek in de zaak.

Bron: RTVNH.nl

Reacties