Treinstoring vermoedelijk tot vannacht 

Reisinformatie Gevolgen treinverkeer door stroomstoring

Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land.
Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen.
Daarnaast heeft het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal te maken gehad met de gevolgen van een eerder gemeld verdacht pakket op dat station.
Een dergelijke verstoring op meerdere grote knooppunten verspreidt zich als olievlek over de rest van het land.

Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact voor het treinverkeer is op deze middag en tijdens de avondspits.
Op dit moment wordt gewerkt aan verdere uitbreiding van de treindienst. NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht en Schiphol de reis uit te stellen.
Voor de actuele situatie adviseren we u te kijken op ns.nl of de Reisplanner Xtra.

Reacties