Burgemeester Jan Nieuwenburg:‘Denk ook om anderen bij het afsteken van vuurwerk.’

Hoorn- Het is tijdens oud en nieuw toegestaan om vuurwerk af te steken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Deze landelijke maatregel moet de overlast overdag verminderen, terwijl er voldoende tijd voor de liefhebbers overblijft.

Burgemeester Jan Nieuwenburg doet een beroep op iedereen die vuurwerk gaat afsteken.

 

Mens en dier

Jan Nieuwenburg: ´Houd rekening met mensen en dieren. Denk niet alleen aan je eigen plezier. Dat kun je doen door je in ieder geval aan de tijden te houden. Kies een plek waar je je vuurwerk gaat afsteken die zich daarvoor leent. Blijf uit de buurt van kinderboerderijen, verzorgingshuizen, winkels, benzinestations. Bewoners en bedrijven doen er verstandig aan hun spullen veilig te stellen en dieren binnen te houden voor het vuurwerk losbarst.´

 

Handhaving

De politie houdt in koppels samen met Stadstoezicht in de dagen voor de jaarwisseling

controles op het afsteken van legaal en illegaal vuurwerk. Die vallen immers buiten de geldende afsteektijden.

Jan Nieuwenburg: ´Bij het constateren van overtredingen kun je rekenen op een boete. Wie minderjarig is kan rekenen op een doorverwijzing naar Halt en een passende sanctie. Ook moet je eventuele schade zelf betalen.’

 

Meld overlast

Ervaart u overlast van vuurwerk? Ziet u gevaarlijke situaties? Meld dit bij de politie via 0900 8844.

Reacties

Eén gedachte over “Burgemeester Jan Nieuwenburg:‘Denk ook om anderen bij het afsteken van vuurwerk.’

  • 24 december 2016 om 03:42
    Permalink

    deze burgemeester komt in hoge waarschijnlijkheid van een andere planeet af, als je zoiets plaats in de krant, om rekening met anderen te houden, is gewoon praten tegen een betonnen muur, help totaal niks, zorg gewoon voor meer orde handhaving, politie op de fietsen door de wijken sturen, en niet in die fantastische van ver al herkenbare auto’s, want het gaat namelijk om mensen die op heterdaad betrapt kunnen worden, als ze een polite auto aan zien komen hebben ze opeens niks meer bij zich, even in de struiken of bosjes kijken , tja dat is te veel van het goede, ze lopen met rugzakjes door woonwijken en gooien links en rechts hun vuurwerk, ze moeten het gewoon doen bij hun ouders voor de deur, maar tja daar krijgen ze klappen, andere mensen mogen dit soort jochie’s niet eens aanraken, foto’s maken is ook al zoiets, dat wordt door de politie zelf gewist.

Reacties zijn gesloten.