Man aangehouden na kweken van hennep

Grootebroek – Op dinsdagmorgen hield de politie een 34-jarige man uit Grootebroek aan wegens het kweken van hennep.

Omstreeks 01.00 uur reed de politie over de Raadhuislaan in Grootebroek toen zij een man zagen lopen met een fiets in zijn handen. De politie zagen de man vervolgens de fiets weggooien in een afvalcontainer. In de container lagen naast de fiets ook afvalstoffen van een hennepkwekerij. Omdat de man zelf ook een hennepgeur om zich heen had hangen, stelde de politie een vervolgonderzoek in. In de woning van de man werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer veertig platen en de benodigde apparatuur. Ook vond de politie zo’n vijftig gram hash en hennep en een vuurwapen.

De politie nam de hennep en de apparatuur, de drugs, het wapen en een bedrijfsauto in beslag. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Reacties