Enkhuizer hoort twee jaar cel eisen na drie straatroven

ALKMAAR – „Een misselijk makende actie”, noemde officier van justitie de door G. V. (19) uit Enkhuizen opgezette beroving van een bevriend meisje. V. hoorde wegens drie straatroven een gevangenisstraf van 24 maanden en een boete van 150 euro tegen zich eise. Meldt het NoordHollandsDagblad.nl

De verdachte bekende alleen de beroving van het meisje. Op 16 juni had hij een nieuw vriendinnetje uitgenodigd om haar Enkhuizen te laten zien. In werkelijkheid had hij met twee vrienden afgesproken een tasjesroof in scène te zetten. Hij wist namelijk dat ze flink wat geld bij zich had.
Doordat V. de tas voor haar droeg, kostte het zijn mededaders niet veel moeite het geld buit te maken. V. ging er op dat moment zelf ook vandoor, het slachtoffer zonder portemonnee, pasjes en telefoon achterlatend.

Lees meer via NoordHollandsdagblad.nl

Reacties