A7 dicht wegens controle 

Vandaag vond er een grootschalige controle plaats in Wieringerwerf.Tijdens de controle op de A7 links, is de gehele weg afgesloten geweest voor een grootschalige verkeerscontrole. Er werd samengewerkt tussen Politie, Belastingdienst, Douane en Rijkswaterstaat. Naast deze partners was er ook een cameraploeg van het programma ‘Wegmisbruikers’ aanwezig. Zij hebben opnames gemaakt tijdens de controle.

Tijdens de controles zijn er ongeveer 3000 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 22 bekeuringen uitgeschreven door de politie. Onder andere voor overbelading, mobiele telefoon vasthouden en het negeren van het rode kruis. Ook heeft de politie 1 persoon aangehouden die hennep stekjes in zijn voertuig had staan. Deze persoon is overgebracht naar het bureau van Alkmaar en zal daar worden gehoord. Zijn voertuig is voor onderzoek in beslag genomen. 

De belastingdienst heeft op 11 voertuigen beslag gelegd en er zijn daarvan direct 5 voertuigen afgesleept. Er is ruim 5000 euro aan openstaande vorderingen betaald. En er zijn 11 bekeuringen/ naheffingen uitgeschreven door de belastingdienst. Dit was onder andere voor het niet juiste gebuikt van handelaars platen, en bijvoorbeeld het privé gebruik van een bedrijfs bestelbus.

De Douane heeft 1 bekeuring opgemaakt voor het bezit/gebruik van rode diesel.

Totaal zijn er bij de alcoholcontrole van de politie ruim 2500 blaasproeven uitgevoerd. Één persoon bleek een kleine hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd maar bleef voor de gevorderde bestuurder onder de strafbare limiet.

Bron:Politie Hollands Kroon

Reacties