Auto gecontroleerd op illegale handel in honden

Koggenland – De politie heeft afgelopen dinsdag een auto gecontroleerd waarin kennels waren bevestigd met daarin twee hondenpups.
De auto met buitenlands kenteken werd dinsdag in De Goorn aan te kant gezet tijdens een reguliere controle.
In de auto bleken twee hondenpups te zitten. Hierop werd de expertise van de dierenpolitie erbij gehaald. De dierenpolitie controleerde hierbij o.a. het welzijn van de pups, of de pups de juiste vaccinaties hadden gekregen en of voldaan was aan de geldende invoereisen. Ook werd gekeken of er sprake was van illegale dierenhandel.
Na onderzoek op het politiebureau bleek dat alles in orde was.
Dierenpolitie

De politie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen of mishandelen, verleent hulp en probeert dierenleed te voorkomen. Ook let de politie op illegale handel en transport van dieren.
Daarom werken bij de politie ‘taakaccenthouders handhaving en opsporing dierenwelzijn’. In de volksmond worden deze agenten ook wel ‘de dierenpolitie’ genoemd. Deze politiemensen treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen. Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt via telefoonnummer: 144.

Reacties