HEIJMANS STAAKT WERKZAAMHEDEN WESTFRISIAWEG

ZWAAG – Het conflict tussen bouwbedrijf Heijmans en de provincie over de aanleg van de Westfrisiaweg heeft een nieuw hoogtepunt bereikt.
Omdat de partijen het niet eens kunnen worden over de vraag wie de extra kosten door de zachte Westfriese bodem moet ophoesten, staakt Heijmans vanaf maandag al het werk.

Dat heeft het bouwbedrijf in een brief aan de provincie laten weten, meldt gedeputeerde Elisabeth Post . Ze ergert zich vooral aan het feit dat andere partijen gedupeerd worden door het besluit van Heijmans. 

Gedeputeerde Post vindt dat Heijmans te ver gaat. “Je kunt een conflict hebben over betalen, dat kun je ook oplossen terwijl het werk door gaat.”
Heijmans laat aan weten dat het conflict het gevolg is van een verschil van inzicht. Doordat de provincie ‘foutieve informatie’ zou hebben verstrekt, lopen de kosten voor Heijmans verder op.
Toch is het conflict over de extra kosten volgens het bouwbedrijf niet de directe aanleiding voor de aangekondigde staking. “We doen dit omdat de provincie heeft besloten om onze werkzaamheden aan het project waar wel overeenstemming over is, niet meer te betalen.”
De provincie beraadt zich op verdere stappen, zo laat Post weten. Meldt Nieuwspartner NH

Bron: WEEFF.nl

Reacties

Eén gedachte over “HEIJMANS STAAKT WERKZAAMHEDEN WESTFRISIAWEG

  • 11 november 2016 om 12:53
    Permalink

    N23……de Noord-Zuidlijn van West Friesland, gereed medio 2025.
    Ro

Reacties zijn gesloten.