Teler Broersen uit Lutjebroek sluit succesvol spinazieseizoen af

LUTJEBROEK – Al ruim tien jaar is Maatschap Broersen aan De Gouw in Lutjebroek specialist in het telen van veldverse spinazie. De bevlogen tuindersfamilie teelt al generaties met kennis, toewijding en zorg spinazie en andere bladgroenten. Deze week oogst Jacob Broersen de laatste spinazie van dit jaar. De malse bladgroente van Maatschap Broersen is geliefd bij buurtbewoners en te koop bij lokale groentespeciaalzaken. Maar ook ver daarbuiten valt de spinazie goed in de smaak. Broersen: “Ik ben trots dat ons mooie product waar we zo veel liefde en hard werk instoppen dagelijks bij veel mensen op het bord belandt. Mede vanwege onze hechte band met bedrijven als HelloFresh kunnen we niet alleen aan de regionale vraag voldoen, maar ook landelijk.”


Producten van Hollandse bodem
Broersen kijkt terug op een succesvol spinazieseizoen: “De lenteoogst heeft meer tijd gekregen om te groeien. Hierdoor krijgt de spinazie meer smaak en zijn de blaadjes malser. Door het relatief warme weer de afgelopen paar maanden, waren we ook in staat om extra gewassen te oogsten dit jaar. Dat is natuurlijk heel mooi meegenomen.” 

Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux: “We vinden een directe relatie met lokale leveranciers die heel belangrijk, ook omdat zij continue kwaliteit garanderen en in staat zijn om mee te bewegen met precies de hoeveelheden die we nodig hebben. Maatschap Broersen uit Lutjebroek is één van de leveranciers waar we al vanaf het begin mee samenwerken en dat is nu alweer bijna vijf jaar. We delen de passie voor kwalitatieve producten en gezond eten met elkaar.”

Over HelloFresh
HelloFresh Benelux, in 2012 opgericht door Maartje Frederiks, biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een box met gezonde recepten en verse ingrediënten voor drie tot vijf maaltijden ontvangen. Omdat de producten worden geportioneerd in precies de benodigde hoeveelheden, wordt voedselverspilling tot een minimum beperkt. Alle recepten variëren wekelijks en zijn eenvoudig te bereiden in gemiddeld een half uurtje. De maaltijdboxen worden door heel Nederland bezorgd. HelloFresh biedt verschillende boxen; de Originalbox, Veggiebox, Familybox, Fruitbox, Ontbijtbox en Wijnbox. Sinds kort hebben HelloFresh-klanten de optie om zelf maaltijden te selecteren uit het gevarieerde aanbod. HelloFresh is een Duitse startup met lokale vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Australië, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. Wereldwijd leverde HelloFresh in de maanden april tot en met juni 2016 bijna 23 miljoen verse en gevarieerde maaltijden af bij ruim 800.000 abonnees. www.hellofresh.nl

Reacties