Vrouw (78) getekend voor het leven na brute tasjesroof

HOORN  – Het is nog maar de vraag of een 78-jarig slachtoffer van een straatroof in Hoorn ooit nog op zichzelf kan wonen. Bij de roof in juni dit jaar kwam ze ten val en brak haar heup, schouder en pols. De vrouw is nog steeds aan het revalideren. Dat meld RTVNH.nl
Het slachtoffer uit Velsen-Noord loopt dinsdag 21 juni met een vriendin door de Kloostertuin in Hoorn. Daar begroet ze twee jongens die op een muurtje zitten. 
Als ze vervolgens verder lopen door de Oude Vrouwenpoort naar het Kerkplein, voelt de vrouw dat haar tas uit haar handen wordt gerukt. Ze valt en ziet de jongens die ze eerder had begroet wegrennen.
Haar tas wordt even later teruggevonden. Alles zit er nog in. Maar de vrouw zelf heeft minder geluk. Door de val breekt ze haar heup, schouder, bovenarm en pols. Ze zal moeten revalideren in een verzorgingstehuis.

Beelden vrijgegeven

In het opsporingsprogramma Bureau NH vertelde woordvoerder Menno Hartenberg gisteren dat het niet goed gaat met de vrouw. “Ze heeft van alles gebroken en is nog steeds bezig met revalideren. Ze heeft ook een flinke psychische klap gehad. Het was een zelfstandige vrouw die nog op zichzelf woonde. Het is maar afwachten of dat er ooit nog in zit.”
In de hoop dat de daders te kunnen opsporen, heeft de politie nu beelden vrijgegeven van de twee jonge daders. Het gaat om twee blanke jongens in de leeftijd 16 tot 19 jaar. Een van hen droeg bij de beroving een donkerblauwe baseballcap. Getuigen kunnen zich melden via 080 6070 of anoniem via 0800 7000.


Bekijk hier de hele uitzending van Bureau NH
Bron: RTVNH.nl

Reacties