Zoektocht naar sleper met motorproblemen

Beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes zijn zondagmiddag ingezet voor een pas gekochte oude sleper met motorproblemen midden op het Markermeer.

Een oude sleper onderweg van Marken naar Enkhuizen kreeg zondagmiddag te kampen met motorproblemen midden op het Markermeer. Nadat eigenaar eerst zonder succes heeft gepoogd om de motor te repareren, heeft hij het Kustwachtcentrum om assistentie verzocht die de reddingboten van Wijdenes heeft gealarmeerd. 

Omdat de eigenaar niet precies wist waar hij zat hebben de reddingboten zoekslagen gemaakt. Na 10 minuten zoeken was de sleper gevonden en is er een sleepverbinding gemaakt. Na een uur slepen is het vaartuig afgemeerd bij scheepswerf De Gier Maritiem in Enkhuizen.


  • Datum: 03-07-2016
  • Alarmering: #05
  • Reddingboot: Mantelmeeuw en De Gooier
  • Weer: Zonnig, windkracht: 5 Bft, temperatuur 17°C


Bron KNRM Wijdenes 

Reacties

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten