Zeiljacht verliest het roer op IJsselmeer

Zaterdagmiddag omstreeks 12:30 uur zijn de reddingboten Bernardine en ’t Span van KNRM Medemblik uitgevaren voor een jacht met besturingsproblemen.

Het zeiljacht was het roer verloren waardoor het stuurloos was geraakt. Dat gebeurde op een positie ten Noordoosten van Oude Zeug buiten het gebruikelijke inzetgebied van de reddingboten van KNRM Medemblik. Omdat reddingboot Johanna Margarethavan KNRM Den Oever ingezet was voor een zoekactie op de Waddenzee dirigeerde de Kustwacht de beide reddingboten van KNRM Medemblik naar het onfortuinlijke zeiljacht.

Bij het zeiljacht aangekomen had ook het bergingsvaartuig Odin het inmiddels bereikt en op sleeptouw genomen. De opvarenden van het zeiljacht hebben het losgeraakte roer zien zinken, waardoor een zoekactie daarnaar geen zin had.

Beide reddingboten van KNRM Medemblik keerden vervolgens terug naar hun thuishavens.

Bron KNRM

Reacties

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten