Jack Keijzer wil met boek droom onlangs overleden zoon vervullen

HOOGKARSPEL – Jack Keijzer wil met het uitbrengen van de dichtbundel ‘Lint van Herinnering’ de droom van zijn zoon Remy vervullen. Remy beroofde zichzelf onlangs van het leven. In het boek staan gedichten van bekende Nederlanders, maar vooral ook van nabestaanden van geweldslachtoffers.
En daar kan de familie Keijzer over meepraten. In 2007 werd hun zoon Pascal vermoord bij een drugsdeal. En nog maar een maand geleden overleed hun andere zoon Remy. “Ik besef het me nog amper. Maar geloof me, ik ben gebroken. Van binnen zit ik stuk”, vertelt Keijzer.

“Dit is het laatste wat ik kan doen voor mijn jochie”
Eén van de gedichten in het boek is van hemzelf, hij schreef het na het overlijden van zijn zoon Pascal. Bij het voorlezen schiet hij vol. “Ik schrijf daar dat papa en mama straks naar hem toe komen en Remy pas heel veel later, en ik besef me dat het niet zo is.”

“Wat me op de been houdt is dat ik met dit boek Remy’s droom kan vervullen”, vervolgt Jack. Remy wilde namelijk heel graag kinderen helpen in een weeshuis in Zuid-Afrika, dat al jaren wordt ondersteund door de familie Keijzer. “Al het geld gaat daar naartoe. Het is het laatste wat ik kan doen voor mijn jochie. Het geeft me kracht om uit naam van hem die andere kindjes te helpen. Want dat wilde Remy ook.”
Veel steun
Keijzer hoopt dan ook dat veel mensen het boek zullen kopen. Bestellen kan via deze website. Ondertussen proberen hij en z’n vrouw het verdriet te verwerken: “We krijgen gelukkig veel steun van familie en vrienden. We gaan het redden, gaan de draad weer oppakken en genieten van het leven. Maar dat gaat nog wel even duren.”

Reacties